Tratament anomalii dento-maxilare. Medic ortodont & chirug maxilo-facial

Recomandarea unui medic ortodontcu privire la purtarea unui aparat dentar reprezintă încercarea specialistului de a corecta diverse anomalii dentare, din cauza cărora dinții sunt strâmbi. În cazurile severe, se recurge la intervenția unui chirurg maxilo-facial.

Tratamentul unor anomalii dento-maxilare este efectuat în general de către un medic ortodont, care implică montarea unui aparat dentar. Însă, în cazul unor anomalii dento-maxilare severe este necesară intervenția unui chirurg maxilo-facial.

Investigații pentru montarea unui aparat dentar

Orice investigație pentru montarea unui aparat dentar include o anamneză a pacientului. În acest fel, medicii pot identifica dacă pacientul are și alte afecțiuni. Dacă există astfel de afecțiuni, stomatologul va colabora cu ceilalți medici pentru a asigura cele mai bune condiții pentru montarea aparatului dentar.

„Trebuie să vedem pacientul să-l consultăm, să facem o anamneză, descoperim dacă pacientul are și alte boli asociate, avem nevoie de radiografii, de examinări complementare, chiar o imagine 3D, pentru a vedea complet situația structurilor osoase” susține dr. Ana Maria Janosy, medic primar ortodonție și ortopedie dento-facială, Clinica MaxiloMED.

Tipuri de anomalii dento-maxilare

Anomaliile dento-maxilare severe implică intervenția unui specialist chirurg maxilo-facial, care va aplica un tratament corect în funcție de problemele identificate la pacient

„Anomaliile dento-maxilare sunt ușoare, moderate și severe. Cele ușoare și moderate pot fi tratate doar cu tratament ortodontic, cele severe au nevoie și de tratament chirurgical. Necazul cel mai mare este că trebuie să-ți dai seama care va fi severă și ne putem da seama după vârsta de 16 ani” susține dr. Adrian Gabără, medic primar chirurgie orală și maxilo-facială, în cadrul Clinicii MaxiloMED

Remodelare osoasă pentru anomalii dento-maxilare

În urma unui tratament ortodontic pentru anomalii dento-maxilare, dinții sunt aliniați corect, iar funcționalitatea danturii și a maxilarelor este restabilită. De asemenea, acest tratament duce la remodelarea oaselor maxilarului și a celor în care sunt înfipți dinții.

Modul în care sunt așezați dinții este unicat. Reprezintă un fel de amprentă dentară. În urma tratamentelor ortodontice se produce o remodelare osoasă. Efectul este unul benefic pentru pacient pentru că poate folosi dantura în mod corespunzător” mai spune dr. Adrian Gabără, medic primar chirurgie orală și maxilo-facială

Articole recomandate...