Protetica dentara – Rol în stomatologie modernă

Pentru a păstra un zâmbet impecabil și după o extracție dentară, este necesar să optați pentru un plan de tratament stomatologic care include protetica dentara. Scopul principal al implantului dentar este să refacă funcționalitatea dinților extrași și să îmbunătățească sănătatea orală. Invitată în cadrul emisiunii „Doctor Medika”, difuzată de Medika TV, conf. univ. dr. Raluca Juncar, medic primar protetică dentară în cadrul Clinicii MaxiloMED din Oradea a explicat care sunt beneficiile acestui tratament.

O igienă orală riguroasă și vizitele regulate la stomatolog sunt cruciale pentru menținerea sănătății orale. De multe ori, pacienții ajung la medicul stomatolog prea târziu, iar salvarea dinților naturali devine imposibilă. De aceea, medicii au creat planuri de tratament ce includ protetica dentară, prin înlocuirea dintelui extras cu un implant dentar. Orice implant dentar este o componentă esențială pentru tratamentele bazate pe protetica dentară.

Protetica dentară, soluție eficientă pentru sănătatea orală

În lipsa unui implant dentar, montat conform planului de tratament stabilit pentru protetica dentară, sănătatea orală poate fi afectată.

„Se schimbă fizionomia și chiar și mușcătura. Pacienții nemaiavând dinți în părțile laterale, măselele, molarii, tind să muște pe anterior, pe dinții din față ceea ce le schimbă toată mușcătura. Iar ulterior când vin la protezare este mult mai dificil să reechilibrăm aceste forțe astfel încât ele să se întâmple la nivelul dinților posteriori, acolo unde este cea mai mare forță” a explicat conf. univ. dr. Raluca Juncar, medic primar protetica dentară în cadrul Clinicii MaxiloMED, invitată la emisiunea „Doctor Medika”.

Planuri de tratament personalizate pentru implant dentar & protetică dentară

Inserția unui implant dentar se realizează după o examinare stomatologică detaliată, iar tratamentul dentar este personalizat în funcție de necesitățile fiecărui pacient. Conf. univ. dr. Raluca Juncar – medic primar protetică dentară la Clinica MaxiloMED, s-a specializat în protetica dentară, tocmai pentru a le oferi pacienților cele mai bune tratamente dentare, ridicând standardele sănătății orale, chiar și după o extracție dentară.

„Ideal este să facem cât mai mult bine pacientului cu cât mai puține compromisuri. Bineînțeles că fiecare pacient este unic și tratamentele sunt personalizate. Ideal ar fi ca pentru fiecare pacient să putem aplica un implant dentar sau o coroană dentară, pentru că sunt mai puțin invazive. Evident că medicul va gândi în funcție de situația clinică, în funcție de problemele de sănătate ale pacienților planul medical ideal acelui caz” a explicat conf. univ. dr. Raluca Juncar, la Medika TV.

Conf. univ. dr. Raluca Juncar este absolventă a Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și este cadru universitar la Departamentul de Protetică și Materiale Dentare al aceleiași instituții de învățământ.

dr Raluca Juncar medic primar protetica dentara clinica maxilomed stomatolog dentist medic protetician oradea

conf. univ. dr. Raluca Juncar

Articole recomandate...