Insertie implanturi dentare pas cu pas. Cand intervine chirurgul maxilo-facial?

Atunci când dinții naturali nu mai pot fi salvați, opțiunea pentru pacient rămâne procesul de inserție implanturi dentare. Acest tip de intervenție stomatologică poate fi realizat atât de medicul stomatolog, cât și de o echipă complexă din care fac parte un medic chirurg maxilo-facial, cât și medicul specialist în protetică dentară.

Prof. dr. Mihai Juncar ne explică ce presupune procesul de inserție implanturi dentare

Prezent în studioul emisiunii „Doctor Medika”, prof. univ. dr. Mihai Juncar, chirurg maxilo-facial în cadrul Clinicii MaxiloMED, a explicat, pas cu pas, ce presupune inserția implanturilor.

„Dacă este o situație optimă în principiu și un medic stomatolog poate să insereze un implant dentar. Nu este un lucru complicat din punctul acesta de vedere și la fel chirurgia dento-alveoloară poate să facă reconstrucție osoasă și inserarea de implanturi dentare” susține prof. univ. dr. Mihai Juncar, chirurg maxilo-facial în cadrul Clinicii MaxiloMED.

Dacă problemele dentare sunt complexe, atunci procedura de inserție a implanturilor se realizează și cu ajutorul chirurgului maxilo-facial. Rolul său în această etapă este esențial.

Inserție implanturi dentare pas cu pas de către un medic chirurg maxilo-facial

Problema apare atunci când sunt cazuri mai delicate, mai dificile, adică în momentul în care ai nevoie de implanturi speciale, de reconstrucții complexe, când trebuie să faci o transpoziție de nerv, de exemplu. Aici intervine deja experiența pe care o are chirurgia maxilo-facială” a explicat prof. univ. dr. Mihai Juncar pentru MedikaTv

Coordonarea echipei medicale care realizează inserarea implanturilor trebuie însă realizată de către medicul specialist în protetică dentară.

În primul rând trebuie să fie consultat protetiticianul pentru că el stabilește unde trebuie să fie viitoarea reconstrucție. Adică unde ar trebui să fie dintele. Iar responsabilitatea chirurgului este să livreze proteticianului, suportul pentru viitorul dinte” mai spune dr. Mihai Juncar.

prof univ dr Mihai Juncar medic primar chirurgie orala maxilo faciala clinica maxilomed oradea stomatolog dentist chirurg maxilo facil

prof. univ. dr. Mihai Juncar

Articole recomandate...