Implantologie dentară
Implantologia dentară se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă prin implanturi dentare. Aceasta intră în responsabilitatea unui medic chirurg și a unui medic protetician. Cu alte cuvinte medicul specialist protetică dentară stabilește de ce rădăcini (implanturi dentare) are nevoie și unde, iar chirurgul trebuie să găsească o metodă de a le plasa.
În cadrul Clinicii MaxiloMED, planul de tratament al pacientului este făcut prin strânsa colaborare dintre medicul specialist/primar protetică dentară și medicul specialist/primar chirurgie orală & maxilo-facială, astfel încât așteptările să fie cât mai bine atinse.
Implanturi dentare certificate
În cadrul clinicii MaxiloMED, implanturile dentare inserate sunt de proveniență certificată în Uniunea Europeană, fiind realizate de companii consacrate la nivel Mondial
-
Realizate in Elveția
-
Certificate în Uniunea Europeană
-
Dedicate specialiștilor
Selectarea tipurilor de implanturi dentare pe care le folosim a fost realizată după criterii obiective, care să ofere pacientului o siguranță și predictibilitate cât mai mare.
prof. univ. dr. Mihai Juncar
O categorie aparte de implanturi dentare inserare de medicii specialiști & primari în cadrul Clinicii MaxiloMED sunt implanturile speciale cum sunt cele scurte, personalizate sau cele zigomatice. Am introdus aceste reconstrucții pentru a înlocui grefele de dimensiuni foarte mari dacă se poate. Până nu demult pentru a reface osul în atrofii severe luam bucăți de os din șold, introducerea implanturilor speciale ne ajută să evităm această intervenție suplimentară, iar recuperarea pacientului este mult mai rapidă.
MaxiloMED
Medici Stomatologi de excepție la Oradea, din toată România.
București • Cluj-Napoca • Timișoara • Oradea
Zambește
exact
așa cum simți
in fiecare zi
Lasă-ți zâmbetul în grija noastră și profită de experiența unei întregi echipe de medici dentisti. Fii cea mai bună varianta a ta cu ajutorul nostru!
Articole Implantologie dentară
Întrebări Frecvente ...
Întrebările adresate frecvent de pacienți, le-am expus pentru a eficientiza procesul.
Durata de viață a unei lucrări protetice cu sprijin pe implanturi dentare este în medie de 10 ani conform majorității studiilor de specialitate. Aceste studii la care facem referință se referă atât la componenta de implant dentar, adică șurubul inserat în os cât și la componenta de coroană dentară, adică dintele care se vede în gură.
Factorii sunt multipli și încep de la numărul de implanturi care susține lucrarea protetică (ideal ar fi dintele și implantul) până la situația locală și obiceiurile pacientului. De exemplu dacă nu există gingie fixă în jurul unui implant dentar prognosticul acestuia este mai limitat. Pe de altă parte să nu uităm că un implant dentar este folosit de pacient 24 de ore pe zi 7 zile pe săptămână, modul cum îl folosește este deosebit de important. Unul dintre cei mai importanți factori care pot deteriora o reabilitare implanto-protetică este reprezentat de exemplu de suprasolicitarea la care este poate fi supus un implant.
Lucrarea pe implanturi dentare are avantajul că preia o parte din forțele masticatorii care altfel ar fi transmise doar dinților naturali, mai mult aceasta stimulează osul alveolar care nu se va resorbi ca atunci când nu există dinți in el. În concluzie este mai biologic și mai bine să avem o lucrare pe implanturi, mai ales când dinții rămași în jurul spațiului unde au fost extrași dinții sunt sănătoși și vitali (nu a fost scos nervul din ei)
În mod normal nu ar trebui să fie dureroasă nici procedura de inserare a implanturilor dentare nici recuperarea după procedură. Cel mult este un disconfort care cedează ușor la tratamentul cu antiinflamatoare standard și o ușoară umflătură care ajunge la maxim la aproximativ 2 zile de la inserarea implantului dentar. În principiu un pacient simte când i se face un implant dentar o senzație asemănătoare cu cea pe care o are atunci când i se face o plombă cu anestezie locală, iar anestezia este singura parte oarecum dureroasă.
Implanturile dentare sunt realizate de medici specialiști chirurgie orală și maxilo-facială sau chirurgie dentoalveolară. În cazurile simple și medicul dentist poate face implanturi dentare, dar competența acestuia este limitată la situațiile unde nu sunt necesare adiții de os sau alte proceduri mai complexe.
În cadrul Clinicii Maxilomed, decizia este luată de comun acord de medicul protetician și de chirurg, deoarece nu trebuie să uităm că pacientul vine deoarece dorește să aibă dinți, iar poziția acestora este dependentă de poziția unde este pus implantul dentar. Cu alte cuvinte poziția implantului trebuie să fie, pe cât posibil, acolo unde trebuie să fie dintele în gură nu unde are os pacientul, iar din acest punct de vedere medicul protetician este cel mai îndreptățit să indice unde are nevoie de un implant dentar.
Ghidul chirurgical este un beneficiu pe care l-am obținut o dată cu dezvoltarea tehnologiei digitale. Acesta ne ajută să facem un model digital, iar ulterior un fel de șablon pe care-l folosim pentru a insera cât mai bine implantul dentare atât ca și poziție cât și ca angulație.