Chirurgie maxilo-facială

Prin specialitatea de chirurgie maxilo-facială, Clinica MaxiloMED ajută pacienții și le oferă soluții pentru tratarea tumorilor maligne și benigne de la nivelul feței, gurii precum și tegumentelor cervicale, tratamentul chirurgical al anomaliilor maxilo-faciale, tratamentul infecțiilor cu punct de plecare odontogen inclusiv cele care afectează sinusul maxilar (sinuzită maxilară) și tratamentul patologiei glandelor salivare.

Departamentul de chirurgie maxilo-facială a fost si este unul dintre departamentele fundamentale ale clinicii noastre și este format de medici de chirurgie orală și maxilo-facială cu experiență de mai bine de 10 ani în activitatea cu pacientul. Specialiștii din acest domeniu sunt dublu licențiați atât în stomatologie/medicină dentară cât și în medicină generală, cu o pregătire în rezidențiat de 5 ani.

chirurgie maxilo-faciala-oradea-clinica-maxilomed-medic-chirurg-maxilo-facial

Departamentul de chirurgie maxilo-facială a fost și este unul dintre departamentele fundamentale ale Clinicii MaxiloMED.

prof univ dr Mihai Juncar medic primar chirurgie orala maxilo faciala clinica maxilomed oradea stomatolog dentist chirurg maxilo facil

prof. univ. dr. Mihai Juncar

Chirurgie maxilo-facială în Oradea

În cazul unei tumori maligne sau benigne, specialiștii MaxiloMED pot ajuta pacienții prin îndepărtarea formațiuniilor tumorale și după caz al metastazelor ganglionare atât în anestezie locală cât și în anestezie generală. Din fericire majoritatea tumorilor sunt de dimensiuni reduse și pot fi tratate în anestezie locală în regim ambulator, dar fiecare caz este tratat cu maxim de seriozitate prin verificarea histologică obligatorie a caracterelor tumorale.

Tratamentul anomaliilor dento-maxilare beneficiază în Clinica MaxiloMED de un tratament dentar integrat multidisciplinar cu o echipă formată minim dintr-un specialist ortodont și chirurg maxilo-facial, dar de multe ori este necesar și prezența altor specialiști ai clinicii pe parcursul tratamentelor. Acest mod de abordare a tratamentului ne permite tratarea cazurilor complexe de ortodonție, unde un tratament standard ortodontic nu este suficient pentru compensarea anomaliei și îmbunătățirea vieții pacientului.

Dinții pot fi o cauză frecventă de infecții atât pentru părțile moi ale feței, cât și pentru sinusurile maxilare. În cadrul Clinicii MaxiloMED tratăm aceste infecții și inclusiv punctul de plecare al lor, în acest mod scad șansele ca ele să mai apară.

Traumatismele feței, din păcate, nu sunt puține, cauzele lor sunt multiple de la cauze accidentale până la agresiunea interumană. Specialiștii de chiriurgie orală și maxilo-facială au o experiență îndelungată în tratarea acestor afecțiuni și pot ajuta pacientul prin proceduri închise (fără deschiderea focarului de fractură) sau deschise (prin expunerea fracturilor și reducerea oaselor în poziție corectă).

Situații complexe pentru care se impune anestezie generală în Oradea

Majoritatea tratamentelor pot fi realizate în regim ambulator, iar aceasta prezită ca și avantaje viteză mai mare de implementare și de birocrația redusă. Cu toate acestea în situații complexe se impune anestezia generală pe care o putem implementa prin parteneriatul nostru cu Spitalul Pelican, unde pacienții sunt ajutați să treacă mai ușor peste problemele de sănătate cu care se confruntă.

Întrebări Frecvente ...

Întrebările adresate frecvent de pacienți, le-am expus pentru a eficientiza procesul.

Cu ce se ocupă chirurgia maxilo-facială?

Ca și specialitate chirurgia maxilofacială este un dintre cele mai complexe specializări care acoperă manopere ce țin de afecțiunile dinților care trebuiesc tratate chirurgical până la tratamentul infecțiilor feței, fracturile oaselor maxilare sau afecțiuni tumorale de la nivelul feței cavității orale, a glandelor salivare și a regiunii cervical.

Ce este chirurgia ortognatică?

Este o componentă a chirurgiei maxilo-faciale care presupune secționarea și deplasarea poziției oaselor maxilar. Aceasta este mai mult o componentă prin care chirurgul maxilo-facial ajută medicul specialist ortodont să obțină o poziționare corectă a oaselor masivului facial astfel încât acesta din urmă să poată corecta diverse anomali dento-facială

Ce manopere de chirurgie maxilo-facială necesită spitalizare?

Spitalizarea este necesară pentru acele manopere care necesită anestezie generală și implicit o perioadă minimă de monitorizare a pacientului. În cardul clinicii Maxilomed reușim să realizăm majoritatea intervențiilor în anestezie locală, dar pentru a oferi maximum de confort pacienților am dezvoltat parteneriate pentru a asigura cele mai bune servicii de spitalizare posibile pentru pacienții noștri.

Tratamentul anomaliilor dento-maxilare beneficiază de un tratament integrat multidisciplinar.
prof univ dr Mihai Juncar medic primar chirurgie orala maxilo faciala clinica maxilomed oradea stomatolog dentist chirurg maxilo facial
dr Bogdan Sandu​ medic specialist chirurgie orala si maxilo faciala clinica maxilomed medic chirurg maxilo facial oradea
dr Adrian Gabara medic primar chirurgie orala maxilo faciala bucuresti clinica maxilomed oradea stomatolog dentist chirurg maxilo facial
dr Bogdan Sandu​ echipa chirurgie orala si maxilo-faciala clinica maxilomed medic chirurg maxilo facial oradea
maxilomed

    Am citit si sunt de acord cu Termenii si Conditiile

    Sau ne puteți contacta: +40 359 178 678