Ce este Ortodontia si cine poate beneficia de Tratament Ortodontic

Multi dintre pacientii nostri au auzit termenul de Ortodontie, dar nu le este clar ce anume este ortodontia si care este scopul acestui tratament ortodontic.
Ce este Ortodontia si cine poate beneficia de Tratament Ortodontic clinica maxilomed oradea

Ce este Ortodontia?

Ortodontia este una dintre cele mai vechi specialitati ale stomatologiei, care are ca si obiectiv tratarea anomaliilor dentare, de exemplu problema dintilor inghesuiti s-au care au erupt intr-o pozitie gresita. Multi considera ca acest tratament ortodontic este strict estetic, dar acest lucru nu este adevarat, prin tratarea anomaliilor dentare se pot preveni mai multe afectiuni de la nivelul cavitatii orale cum este boala parodontala (parodontoza) deoarece pacientul se va putea igieniza mai bine sau alte afectiuni.

Cine poate beneficia de Tratament Ortodontic?

Este un mit ca respectivul tratament ortodontic poate fi aplicat doar la copii, evident ca este util ca tratamentul ortodontic sa fie aplicat la persoanele in crestere, dar practic pacientii de orice varsta pot beneficia de tratament ortodontic. Avantajul acestui tip de tratament, la adult, este ca poate sa recupereze, in anumite cazuri, dintii naturali pozitionat vicios.

Articole recomandate...