Anestezie Generală Tratamente Stomatologice
Anestezia generală pentru tratamente stomatologice este o metodă prin care pacientul este adormit complet și nu simte durere sau disconfort în timpul intervențiilor.
La MaxiloMED apelăm la serviciile de anestezie generală în cazurile complexe, cum ar fi intervenții extinse sau pentru pacienții cu anxietate severă, probleme medicale speciale sau copii mici care nu cooperează
Pentru a spori confortul pacienților, am introdus servicii de anestezie generală. Pacienții cu anxietate, cu tratamente dentare complexe sau care pur și simplu nu își doresc sub nicio formă o amintire neplăcută, pot beneficia acum de anestezie generală.
prof. univ. dr. Mihai Juncar
Procedura de anestezie generală tratamente stomatologice este sigură atunci când este efectuată de un medic anestezist calificat, care monitorizează constant semnele vitale ale pacientului. La MaxiloMED suntem extrem de atenți la aceste aspecte, iar medicii specialiști & primari care coordonează aceste tratamente dentare sub anestezie generală au o bogată experiență practică în România & străinătate.
Specialiștii MaxiloMED pot recomanda anestezie generală pentru anxietate severă, amintiri neplăcute legate de tratamente stomatologice anterioare sau alte probleme medicale care împiedică utilizarea anesteziei locale sau sedării obișnuite.
Scopul nostru este de a ajuta pacienții prin orice mod posibil astfel încât aceștia să beneficieze de maximum de confort și siguranță așadar clinica noastră pune la dispoziția pacienților și această posibilitate.
MaxiloMED
Medici Stomatologi de excepție în Oradea, din toată România.
București • Cluj-Napoca • Timișoara • Oradea
prof. univ. dr. Mihai Juncar
Profesor universitar, medic primar chirurgie orală și maxilo-facială, doctor în științe medicale, conducător de doctorat
conf. univ. dr. Raluca Juncar
Șef de lucrări dr. Abel Moca
dr. Călin Bochiș
dr. Bogdan Sandu
Zambește
exact
așa cum simți
in fiecare zi
Lasă-ți zâmbetul în grija noastră și profită de experiența unei întregi echipe de medici dentisti. Fii cea mai bună varianta a ta cu ajutorul nostru!
Articole Anestezie Generală / Sedare
Întrebări Frecvente ...
Întrebările adresate frecvent de pacienți, le-am expus pentru a eficientiza procesul.
Anestezia generală este acea metodă prin care se induce medicamentos (prin administrarea de substanțe anestezice) o stare de lipsă a conștienței. Prin această metodă, pacientul intră într-o stare asemănătoare celei unui somn profund și implicit nu poate colabora cu medicul care face intervenția. Pentru realizarea anesteziei generale se impune existența unui bloc operator cu toate facilitățile necesare prezente pentru a duce la bun sfârșit și în siguranță intervenția medicală.
Diferența fundamentală dintre anestezia generală și sedarea conștientă sau anestezia locală, este tocmai acea stare similară cu cea de somn care va obliga echipa operatorie să-și creeze singură acces la zona asupra căreia se intervine. De exemplu, dacă se impun anumite intervenții la nivelul cavității orale, un membru al echipei operatorii va trebui să mențină permanent deschisă gura pacientului în timpul intervenției medicale, fapt care uneori va îngreuna și prelungii actul medical.
Avantajele în schimb ale anesteziei generale sunt multiple, mai ales în cazul unor intervenții ample sau în cazul pacienților cu anxietate severă sau alte probleme sistemice de sănătate. În cazul anesteziei generale pacientul nu este conștient de ce se întâmplă în jurul său și implicit nu va avea amintiri legate de actul medical. De asemenea, anestezia generală ne permite să facem intervenții ample cum sunt cele de chirurgie ortognată (pentru corectarea anomaliilor oaselor maxilare), traumatologie sau oncologie. Evident că se pot face și intervenții chirurgicale mai mici cum ar fi inserarea de implanturi dentare sau grefe de os, dar preferăm ca aceste intervenții să fie făcute atunci când pacientul are un anumit grad de conștiență și putem coopera cu el. Un avantaj major al anesteziei generale este dat în schimb de securizarea căilor aeriene de către sonda de intubație nazo-traheală.
Dezavantajele anesteziei generale sunt reprezentate de un timp mai mare de spitalizare deoarece se impune o monitorizare mai atentă a pacienților după trecerea efectului anesteziei generale, în medie se impune o monitorizare de aproximativ 24 de ore după intervenție, dar uneori poate fi și mai lungă. De asemenea, unele intervenții medicale sunt mai dificil de efectuat și necesită o echipă medicală mai numeroasă.